فرمانده یگان حفاظت محیط زیست؛ تعداد پاسگاه های محیط بانی کشور یک ششم استاندارد جهانی است
|باغ من: پاسگاه محیط بانی مکرش منطقه حفاظت شده کویر با حضور فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران و جمعی از مسئولان و محیط بانان محیط زیست استان تهران راه اندازی شد.
به گزارش باغ من به نقل از سایت اطلاع رسانی محیط زیست استان تهران (سامات)، همزمان با روز جهانی تنوع زیستی روز گذشته پاسگاه محیط بانی مکرش منطقه حفاظت شده کویر با حضور جمشید محبت خانی فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور، کیومرث کلانتری مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران و جمعی از مسئولان و محیط بانان محیط زیست استان افتتاح و به بهره برداری رسید.
جمشید محبت خانی فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور در این مراسم با اشاره به اینکه مجموعا ۳۷۴ پاسگاه محیط بانی در کشور داریم، اضافه کرد: از این تعداد پاسگاه محیط بانی تعداد ۸۲ پاسگاه بدلیل کمبود نیروی محیط بان غیرفعال بوده که امیدواریم بتوانیم طی پروسه استخدام نیروی جدید و تقسیم نیروها در سطح کشور این پاسگاهها را راه اندازی نماییم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه بر مبنای استاندارد جهانی، هر ۱۰۰۰ هکتار عرصه یک نفر محیط بان نیاز دارد، تصریح کرد: در کشور ما هر ۱۲ هزار هکتار یک محیط بان انجام وظیفه می کند، این در شرایطی است که تعداد پاسگاهها هم در کشور حدود یک ششم استاندارد جهانی است و با عنایت به صدمه پذیر بودن مناطق تحت مدیریت محیط زیست ارتقاء و تجهیز پاسگاهها بسیار حائز اهمیت است.
محبت خانی در مورد توزیع جلیقه ضد گلوله در سراسر کشور اظهار داشت: هم اکنون تعداد ۳۴۰۰ نفر محیط بان در کشور داریم که با عنایت به توزیع تعداد ۱۵۰۰ جلیقه ضد گلوله در کشور، تمام محیط بانانی که سر شیف خود حاضر هستند دارای جلیقه ضد گلوله بوده و هیچ محیط بانی بدون جلیقه برای انجام ماموریت اعزام نمی گردد.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور در ادامه به آموزش دوره های تخصصی به محیط بانان اشاره داشت و اضافه کرد: ۱۰۰۰ محیط بان در کشور از بدو استخدام بدون آموزش دوره های تخصصی مشغول به کار بودند که با همکاری دفتر آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست ۵۰۰ نفر از این محیط بانان هم اکنون مشغول گذراندن دوره های تخصصی لازم بوده و برای ۵۰۰ نفر باقیمانده هم این دوره های آموزشی در نظر گرفته شده است تا بتوانند از اختیاراتی که بعنوان ضابط قضایی خاص دارند جهت پاسداری از محیط زیست استفاده لازم را ببرند.
وی اظهار داشت: همینطور تعداد ۴۵۰ دستگاه موتور سیکلت هم خریداری شده که در نیمه اول سال در سراسر کشور توزیع خواهد شد و ۳۰۰ محیط بان جدید هم طی آزمون استخدامی جذب سازمان حفاظت محیط زیست خواهند شد.
محبت خانی با اشاره به اینکه استفاده از هلی شات جهت کنترل و پایش مناطق هم در دستور کار یگان حفاظت محیط زیست کشور قرار دارد، خاطرنشان کرد: با عنایت به اینکه هلی شات بهتر از یک عامل انسانی قادر به رصد و پایش مناطق است استفاده از آن می تواند تا حدود زیادی خلاء ناشی از کمبود نیروی محیط بان در مناطق چهارگانه را مرتفع کند.
وی با اشاره به اینکه استفاده از دوربین روی پیراهن محیط بان هم یکی دیگر از اقداماتی است که در سال ۹۷ در دستور کار داریم، خاطرنشان کرد: این دوربین ها هم برای ثبت تخلفات و تولید مدرک جهت مراجع قضایی و هم جهت کنترل و نظارت بر نیروی محیط بان مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
کیومرث کلانتری مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران هم تقارن افتتاح پاسگاه محیط بانی مکرش منطقه حفاظت شده کویر با روز جهانی تنوع زیستی را یک رویداد با ارزش در حوزه محیط طبیعی استان تهران دانست و تصریح کرد: امروزه تنوع زیستی حاصل میلیاردها سال تکامل موجودات است که تحت تاثیرفرآیندهای طبیعی و انسانی قرار گرفته و از این منظر وابستگی انسان به تنوع زیستی بسیار مشهود است.
وی با اشاره به ارزش منحصر بفرد تنوع زیستی و لزوم حفاظت فراگیر از آن اظهار داشت: باآنکه امروزه توجه به تنوع زیستی بعنوان یک سرمایه همگانی و ملی در مجامع بین المللی مطرح بوده و جوامع مردمی شناخت و آگاهی های بیشتری نسبت به این مورد پیدا کرده اند، اما متاسفانه روزانه شاهد این هستیم که تعداد زیادی از گونه ها با نتایج ناشی از فعالیت های انسانی، در حال کاهش و صدمه بسیار شدید می باشد که این امر می تواند تهدید جدی برای حیات و زندگی خود انسان باشد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان تهران با اشاره به اینکه منابع بیولوژیکی یک سرمایه با ارزش برای زیست پایدار می باشد، خاطرنشان کرد: درحال حاضر لزوم پرداختن به اقدامات فوری و قاطع برای حفظ ژن ها، گونه ها و بوم سازگان ها با کاربست مدیریت پایدار، امری بسیار اجتناب ناپذیر است.
کلانتری همینطور با اشاره به وجود تنوع زیستی مطلوب در سطح استان تهران ادامه داد: یکی از برنامه ها و اولویت های اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران توسعه زیرساخت های حفاظت از مناطق تحت مدیریت بوده و در این راستا برنامه ساخت و پیگیری تجهیز واحدهای محیط بانی جدید در دستور کار قرار دارد.
وی کمبود منابع، زیرساخت ها و امکانات محیط بانان استان تهران در مقیاس جغرافیای تحت کنترل و حفاظت را آنهم با عنایت به حساسیت های محیط زیست پایتخت مهم دانست و اظهار داشت: حدود ۱۷ درصد جمعیت کشور در ۸۳/۰ درصد مساحت جغرافیایی کشور یعنی تهران مستقر است و ازطرفی بعضی از مناطق تحت مدیریت استان تهران در جغرافیای سرزمینی استان های دیگر قرار دارد و برای کنترل، پایش وحفاظت این پهنه با این جمعیت نیازمند بکارگیری محیط بانان بیشترو بروزرسانی و افزایش تجهیزات و امکانات هستیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در انتها خاطرنشان کرد: امروز باحضور فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور و جمعی از محیط بانان بیست و چهارمین پاسگاه محیط بانی استان تهران راه اندازی شد و ما تا آخر سال شاهد افتتاح ۸ پاسگاه دیگر خواهیم بود.