تغییرات اقلیمی عامل انباشت جیوه در خوراکی های دریایی

به گزارش باغ من محققان در مطالعه ای اخطار دادند تغییرات اقلیمی عامل انباشت جیوه در خوراکی های دریایی شده است.

به گزارش باغ من به نقل از ایسنا، به قول محققان تغییرات اقلیمی می تواند باعث شود سطح جیوه در خوراکی های دریایی همچون ماهی تن و ماهی روغن افزایش پیدا کند. حدود چهار پنجم از جیوه موجود در اتمسفر از عوامل طبیعی و انسانی از قبیل سوخت ذغال سنگ ناشی می شود که به اقیانوس ها راه پیدا می کند. این ترکیب ها در فرآیندی توسط موجودات بسیار ریز به ترکیب های خطرناکی موسوم به متیل جیوه تبدیل می شوند.

به گفته محققان آمریکایی از آنجایی که موجودات کوچک دریایی توسط گونه های بزرگتر شکار می شوند، ترکیب جیوه در زنجیره غذایی انباشته می شود. همینطور با افزایش دمای دریاها گونه های ماهی همچون ماهی روغن برای شنا کردن به کالری بیشتری نیاز دارد در نتیجه میزان خوراکی بیشتری مصرف و مقدار بیشتری مواد سمی در بدن خود ذخیره می کند.

به گزارش باغ من به نقل از روزنامه ایندیپندنت، متیل جیوه بر عملکرد مغز انسان تاثیر می گذارد همینطور کودکانی که در دوران جنینی در معرض این ترکیب قرار داشته اند با خطر بیشتری روبرو هستند و امکان دارد سیستم عصبی و مغزی آنان رشد لازم را نداشته باشد.

برچسب ها: