تهدید زندگی خزر با دستگاه های قدیمی استخراج نفت، اراده سیاسی برای حفاظت محیط زیست خزر وجود ندارد

به گزارش باغ من معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان محیط زیست کشور اظهار داشت: آلودگی های زیست محیطی زندگی خزر را تهدید می کند.
به گزارش باغ من به نقل از ایسنا، عیسی کلانتری بامداد امروز در همایش گرامیداشت روز دریای خزرکه در سالن همایشات میزبان بابلسر برگزار شد، با اشاره به اینکه تغییرات اقلیمی کمترین تاثیر را در چند ساله گذشته در بین دریای های جهان برای دریای خزر در حوزه تبخیر آب و بارندگی داشته است، اظهار نمود: استخراج نفت با دستگاه های قدیمی طی ۱۰۰ سال قبل همراه با ایجاد آلودگی های زیست محیطی زندگی خزر را تهدید می کند.
وی با اشاره به اینکه گردهمایی ها و تصویب کنوانسیون ها در حوزه محیط زیست تعارفی بیش نیست، خاطرنشان کرد: بدون توجه به زیر ساخت های محیط زیستی نمی توان گلایه ای از آلودگی ها در دریای خزر داشت.
رئیس سازمان محیط زیست کشور با تاکید بر اینکه هنوز آلودگی خزر به حدی نرسیده که غیر قابل برگشت باشد، اظهار داشت: مصمم بودن در پاکسازی خزر با هماهنگی کشورهای همسایه حاشیه دریا می تواند وضعیت بهتری را رقم بزند.
کلانتری تصریح کرد: متاسفانه تصویب کنوانسیون ها در مرحله اجرایی قرار نگرفته و خزر از آلودگی های انسانی می میرد.
معاون رئیس جمهوری در ادامه اضافه کرد: زباله و شیرآبه های حاشیه دریای خزر سبب شده تا زیست جانوران و حیوانات دریایی محدود و تهدید شود.
وی با اشاره به اینکه طمع و نا آگاهی شهروندان در حفظ محیط زیست سبب نابودی دریای خزر می شود، اظهار داشت: امروز دریای خزر به مقصد اصلی سموم کشاورزی کشورهای حاشیه تبدیل گشته است و هیچ قدمی برای پیشگیری از وضع موجود که سبب بدتر شدن حال خزر شد، انجام نگرفته است.
رئیس سازمان محیط زیست کشور با اشاره به اینکه عزم جدی برای اجرای کنوانسیون حفاظت محیط زیست تهران برای همه ما وجود ندارد، خاطرنشان کرد: بیشترین صدمه و آلودگی در دریای خزر ناشی از فعالیت های نفتی، لوله کشی های نفتی و گازی در بستر دریا است.
کلانتری اظهار داشت: تکنولوژی های به روز دنیا امکان دارد گاهی مخرب باشد اما همین تکنولوژی با استفاده از علم روز می تواند خزر را که در معرض آلودگی بیشتر قرار گرفته، نجات دهد.
معاون رئیس جمهوری تصریح کرد: تنها نقطه امید در حفاظت از محیط زیست دریای خزر این است که آلودگی ها را به حداقل برسانیم و در این راه نیاز است با مسائل خزر، علمی برخورد شود.
وی ادامه داد: اراده سیاسی برای حفاظت محیط زیست خزر وجود ندارد ازاین رو امروز در چنگال سوء بهره برداری و طمع زیاد کشورهای حاشیه است.
رئیس سازمان محیط زیست کشور با اشاره به اینکه کشورهای حاشیه خزر با رابطه بیشتر باید بر در اجرای پروتکل های کنوانسیون حفاظت دریای خزر تلاش کنند، تصریح کرد: خزر را می توان نجات داد در صورتیکه فشار وارد شده بر تولید بیشتر از آن گرفته شود چونکه به سختی نفس می کشد.

منبع: