در گزارش باغ من عنوان شد؛ عدم توقف نسل کشی پرندگان در جنوب

به گزارش باغ من یک فعال محیط زیست نسبت به آغاز مجدد نسل کشی پرندگان مهاجر در جنوب کشور اخطار داد و اظهار داشت: روزانه صدها لاشه از انواع پرندگان مهاجر بدون کوچکترین برخوردی در بازارهای شهرها به فروش می رسد.
رضا نیک فلک، کارشناس و فعال محیط زیست، به خبرنگار مهر اظهار داشت: بیشتر از دوماه است که در خوزستان کشتار غیرقانونی پرندگان مهاجر در تالاب ها و محمیه ها (دامگاه ها) شروع شده است.
نیک فلک اضافه کرد: روزانه لاشه صدها قطعه از انواع پرندگان مهاجر به راحتی و بدون کوچکترین برخوردی در بازار شهرهایی چون اهواز و شادگان به فروش می رسد. وی خاطرنشان کرد: متاسفانه هیچ عزم جدی برای آخر دادن به کشتار پرندگان مهاجر در مسؤلان اداره کل محیط زیست خوزستان وجود ندارد.
نیک فلک افزود: برخورد های صورت گرفته در سال های گذشته هم نمادین بوده و تأثیر چشم گیری در کاهش صید و فروش غیرقانونی پرندگان نداشته است. این فعال محیط زست خاطرنشان کرد: در کمال تعجب سال گذشته، مدیریت بخش محیط طبیعی اداره کل محیط زیست خوزستان؛ قصد داشتند تا با دادن مجوز صید به محمیه داران به کشتار پرندگان مهاجر در خوزستان رسمیت ببخشند.
طی سالهای گذشته اخبار گوناگون و گوناگونی در ارتباط با تالاب پهناور و بی بدیل هورالعظیم در استان خوزستان با وسعت ۱۲۰ هزار هکتار در رسانه های کشور انتشار یافته است. اخباری که گاها در ارتباط با تهدیدات این تالاب، شامل تخریب و مبدل شدن بخش هایی از آن به کانون ریزگرد و همینطور کشتار بیرحمانه و وسیع انواع پرندگان مهاجر بوده است. تالاب هورالعظیم در غرب استان خوزستان از مهم ترین نقاط زمستان گذرانی پرندگان مهاجر در کشور است که سالانه تعدادی بسیار زیادی از پرندگان مهاجر شامل گونه های حمایت شده و در خطر انقراض در این تالاب زمستان گذرانی می کنند.
تالاب بین المللی شادگان در جنوب استان خوزستان هم با وسعتی معادل ۴۰۰ هزار هکتار بزرگترین تالاب ساحلی کشور به حساب می آید و دارای تنوع بی نظیری از پرندگان بومی و مهاجر است. این تالاب مکان زمستان گذرانی شمار قابل توجهی از گونه های حمایت شده و در خطر انقراض جهانی است و در لیست ۱۰۵ منطقه مهم زیستگاه پرندگان ثبت شده است. برپایه آمار و شواهد موجود این تالاب در گذشته نه چندان دور پذیرای بیشتر از صدهزار قطعه از انواع پرندگان مهاجر بوده است اما متاسفانه ضعف شدید در مدیریت این زیستگاه تالابی بی نظیر باعت شده تا هیچ نقطه امنی در سرتاسر این تالاب برای پرندگان مهاجر وجود نداشته باشد و تنوع زیستی بی نظیر این تالاب توأم با شکار لجام گسیخته و استفاده از تورهای (دام) هوایی رو به نابودی بی بازگشت باشد.
هرساله با فرارسیدن فصل حضور پرندگان مهاجر در ایران، نگرانی فعالان محیط زیست از کشتار این پرندگان در شمال کشور باردیگر شروع می شود و رسانه ها تلاش می کنند تصویر انبوه پرندگانی را به تصویر بکشند که در دامگاه ها گیر افتاده و جیغ جیغ هزاران هزارشان سکوت شب را می درد و لاشه رنگینشان بی جان در بازارهای روز به فروش می رود اما عدم برخورد قضایی و قانونی با متخلفان سبب شده این فاجعه محیط زیستی نه تنها در فریدون کنار متوقف نشود بلکه رونوشتِ آن در نقاط دیگر کشور همچون خوزستان هم تکثیر شود و هر ساله ابعاد تکان دهنده تری به خود بگیرد تا حدی که در عرصه بین الملل از کشورمان با عناوینی همچون محل قتل عام، نسل کشی و سیاهچاله پرندگان مهاجر یاد کنند.