محیط زیست مهلت یک ماهه داد؛ آوار نخاله های ساختمانی بر سر لرستان

به گزارش باغ من در حالی آوار نخاله های ساختمانی را بر سر شهرهای لرستان شاهد می باشیم که جزم و نظارت جدی از جانب شهرداری ها برای ساماندهی این پسماندها در استان وجود ندارد.

خبرگزاری مهر – گروه استان ها: معضل نخاله های ساختمانی علیرغم گذشت مدت ها از تصویب آیین نامه ساماندهی در کارگروه پسماند همچنان یکی از چالش های اساسی در زمینه محیط زیست انسانی لرستان به حساب می آید، موضوعی که هر جلسه در مورد آن سخن گفته می شود ولی بازهم «روز از نو و روزی از نو!»
آوار نخاله های ساختمانی بر سر شهرهای لرستان
مشکل نخاله های ساختمانی در عمده شهرهای استان بر سلامت و زیبایی منظر شهرها تاثیر گذاشته و تابحال گام های معدودی از جانب برخی شهرداری های استان برداشته شده است که به نظر کافی نمی رسد.

روند کند همکاری شهرداری ها سبب شده است، شهرهای استان به علت عدم مدیریت اصولی در این حوزه در محاصره نخاله های ساختمانی قرار بگیرند، متأسفانه ورودی و خروجی شهرهای لرستان با نخاله های ساختمانی آراسته شده و در بعضی از نقاط هم نخاله های ساختمانی بر آلودگی منظر این شهرها افزوده است.
عدم ساماندهی نخاله های ساختمانی در لرستان
الهام برنا معاون محیط زیست لرستان در این رابطه در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به برگزاری جلسه کارگروه مدیریت پسماند لرستان، تصریح کرد: بالاترین مرجع در هر استان که بحث مدیریت پسماند را سیاست گذاری می کند این کارگروه بوده که دبیرخانه آن محیط زیست و رئیس آن هم معاون عمرانی استانداری است.

وی با اشاره به اینکه در بحث عدم ساماندهی نخاله های ساختمانی در لرستان، چندین شهردار را به دادگاه معرفی کرده ایم، اظهار داشت: نزدیک یک سال است که بحث مدیریت پسماند و ساماندهی نخاله های ساختمانی در دستور کار برای رسیدگی و برخورد است.
معاون محیط زیست لرستان با تاکید بر اینکه بعضی از شهرداری ها از قانون تمکین خوبی داشته اند و مبادرت به جمع آوری این نخاله های ساختمانی کرده اند، اضافه کرد: جمع آوری نخاله های ساختمانی در مبادی ورودی شهرها، داخل شهرها و حاشیه رودخانه ها با یک مرتبه یا دو بار فایده ای ندارد و بطور حتم باید زیرساخت و محل هایی برای این امر تعیین شود.

ضعف نظارت از جانب شهرداری ها
برنا افزود: در ارتباط با این محل ها، اطلاع رسانی لازم باید صورت گیرد، افرادی که برای ساخت و تعمیرات جزئی ساختمان اقدام می کنند وجه و تعرفه ای به سازمان بازیافت و یا شهرداری ها پرداخت می کنند، اما عملاً نظارتی در بحث نخاله های ساختمانی آنها صورت نمی گیرد و صرفا با پرداخت همین وجه و تعرفه مبحث خاتمه پیدا می کند.
وی همینطور به تردد تراکتورها و سه چرخه های حمل نخاله های ساختمانی در سطح شهرهای استان اشاره نمود و اظهار داشت: تردد این وسایل نقلیه در داخل شهرها ممنوع می باشد، بعضی از این تراکتور و سه چرخه ها پلاک هم ندارند و نخاله ها را بدون ضابطه و هر جایی که دلشان می خواهد تخلیه می کنند.

معاون محیط زیست لرستان با تاکید بر اینکه شهرداری ها با یک مرتبه و دو بار جمع کردن نخاله های ساختمانی نمی توانند بگویند که مشکل را حل کرده اند بیان داشت: باید زیرساخت و محلی برای جمع آوری این نخاله های ساختمانی تعیین شود و پس از آن هم نظارت های لازم از جانب شهرداری ها انجام گیرد.
مهلت یک ماه ها به شهرداری ها، بخشداری ها و راهداری
برنا با اشاره به اینکه همینطور حاشیه جاده های لرستان مملو از انواع پسماند و نخاله های ساختمانی است خاطرنشان کرد: در قانون تعریف شده که ساماندهی و جمع آوری این پسماندها و نخاله های ساختمانی در خارج از شهرها بر عهده بخشداری ها است و در تبصره ذیل ماده ۱۰ آیین نامه اجرایی قانون مدیریت پسماند هم اعلام شده که راهداری باید بخشداری را در این حوزه کمک نماید تا زباله ها و نخاله ها در حاشیه شهرها جمع آوری شوند.

وی اظهار داشت: عدم مدیریت این پسماندها جان و سلامت مردم را تهدید می کند و دستگاه ها باید در این رابطه وظایف خویش را انجام دهند.
معاون محیط زیست لرستان با اشاره به مهلت یک ماهه برای ساماندهی و جمع آوری نخاله های ساختمانی و همینطور تعیین یک محل برای این پسماندها به دستگاه های متولی افزود: همینطور مجتمع های خدماتی رفاهی بین شهری هم متأسفانه نخاله ها و زباله های خویش را انباشت می کنند و این در حالیست با وجود اخطارهای محیط زیست، راهداری و بخشداری اقدامی در این رابطه انجام نمی دهند و در نهایت این مجتمع ها پس از مدتی نخاله ها و زباله ها را در رودخانه ها و… تخلیه می کنند.
برنا اظهار داشت: چهار شهردار که به اخطارهای محیط زیست در این رابطه توجهی نکرده اند را به مراجع قضائی معرفی کرده ایم.

برچسب ها:, , ,