توضیح رئیس سازمان محیط زیست درباره ی مجوز گردشگری آشوراده

به گزارش باغ من، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به صدور مجوز ارزیابی زیست محیطی آشوراده اظهار داشت: خوشبختانه ارزیابی زیست محیطی آشوراده در قالب «تفرج گسترده» – همانطور که سازمان بدنبال آن بود – تایید شد.

به گزارش باغ من به نقل از ایسنا، یکی از طرح های زیست محیطی پر سروصدای دهه های اخیر «طرح گردشگری جزیره آشوراده» بوده است. این پروژه در سال ۹۳ شروع شد ولی در دولت دوازدهم در سال ۹۷ برای نخستین بار اجرای آن به عنوان یکی از مصوبات سفر رئیس جمهوری به استان گلستان با دستور مقام قضایی متوقف گردید و بار دیگر در سال ۹۹ معاونت قضایی دادستان کل کشور دستور توقف این طرح را به دادستان گرگان ابلاغ نمود اما با وجود انتقادات وارد شده به این پروژه مانند فعالیت شرکت های پرورش ماهی در قفس در میانکاله، منشاء ریزگرد شدن آن و از میان رفتن محیط زندگی امن پرندگان، طرح گردشگری آشوراده موفق به کسب مجوز ارزیابی زیست محیطی سازمان محیط زیست در دولت سیزدهم شد.

این در حالیست که برخی کارشناسان نیز نسبت به صدور مجوز برای طرح گردشگری آشوراده انتقاداتی دارند. حر منصوری – دیده بان میانکاله – در واکنش به صدور مجوز برای طرح گردشگری آشوراده اظهار می کند: من با گردشگری مخالف نیستم اما با نوع خاصی از آن موافق هستم که سازگار با مناطق حفاظت شده است. بنظر می رسد طرحی که برای جزیره آشوراده در نظر گرفته شده به عنوان گردشگری متمرکز اصلا نسخه مناسبی برای هیچ کدام از مناطق حفاظت شده خصوصاً منطقه بسیار حساسی مانند تالاب بین المللی میانکاله و سایر زیستگاه ها و تنوع حیات وحش آن نیست.

وی اضافه می کند: جزیره آشوراده در منتهی مقابل شرقی پناهگاه حیات وحش و ذخیره گاه زیست کره میانکاله است. بخش مهمی از این منطقه حفاظت شده شمرده می شود که دستکاری در آن می تواند عواقب فاجعه باری داشته باشد. از نظر فنی در قسمت غربی میانکاله به سبب اشراف به خزر راه اندازی پلاژ و انجام ورزش های آبی به لحاظ مسائل زیست محیطی کاملا اشتباه است. از سمت شرق در جزیره آشوراده هر نوع بارگذاری مانند پلاژ، مکانی برای ورزش های آبی اشتباهی کاملا راهبردی و از نظر فنی مردود است.

بیتر بخوانید: اکوتوریسم، تنها راه نجات آشوراده

در حالی که برخی کارشناسان مخالف اجرای این طرح گردشگری هستند، علی سلاجقه در گفت و گو با ایسنا، درباره ی ارزیابی زیست محیطی آشوراده اظهار داشت: خوشبختانه ارزیابی زیست محیطی آشوراده در قالب «تفرج گسترده» – همانطور که سازمان بدنبال آن بود – تایید شد.

وی اضافه کرد: تلاش شد تا مطالبی مانند راه اندازی هتل و تقویت زیرساخت ها برای کل شهر و مجموعه بندرترکمن در دستور کار قرار گیرد و در آشوراده تنها به انجام اقداماتی مانند راه اندازی آلاچیق پرداخته شود.

سلاجقه در آخر اظهار داشت: در شورای عالی شهرسازی کشور نیز تنها «تفرج گسترده» مصوب شد و به هیچ عنوان «تفرج متمرکز» در آن منطقه در دستور کار نیست. خوشبختانه هیچ مشکل خاصی نداریم و اقدامات لازم به خوبی در حال انجام است.
به گزارش باغ من به نقل از ایسنا، تفرج متمرکز شامل آن دسته از تفرج هاست که نیاز به توسعه دارند مانند شنا، اسکی، اردو زدن، دوچرخه سواری و بازدید آثار فرهنگی اما تفرج گسترده شامل آن دسته از تفرج هاست که نیاز به توسعه ندارند مانند کوهنوردی یا به توسعه اندک نیاز دارند مانند ماهیگیری، اسب سواری و تماشای جانوران در طبیعت.

منبع: