رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران هواشناسی تشریح کرد میزان بارش کشور در بهار ۹۷، کشور هنوز ۲۶ درصد کمبود بارش دارد

باغ من: رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی با اشاره به افزایش ۲۷ درصدی بارش های بهار امسال نسبت به میانگین بلندمدت کشور اظهار داشت: با وجود افزایش بارش در بسیاری استان ها طی سه ماه گذشته، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و گیلان در صدر استان های کم بارش فصل بهار قرار دارند.

صادق ضیائیان در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت بارشی کشور طی سه ماه گذشته اظهار نمود: در طول بهار سال جاری، کل کشور ۷۰ میلی متر بارش دریافت کرده است و از آنجائیکه میانگین بارش بلندمدت بهار ۵۵ میلی متر است، در بهار امسال نسبت به بلندمدت ۲۷ درصد افزایش بارش را تجربه کردیم.

وی ضمن مقایسه بارش بهار امسال نسبت به سال قبل اظهار داشت: بارش بهار سال قبل ۵۲ میلی متر ثبت شده است، ازاین رو بهار امسال نسبت به بهار سال قبل ۳۵ درصد افزایش بارش داشته است.

استان های کم بارش در بهار ۹۷

رئیس مرکز ملی خشکسالی در ادامه استان های کم بارش کشور را طی فصل بهار برشمرد و اظهار داشت: از ابتدای فروردین ۹۷ تا آخر خرداد، استان های هرمزگان، سیستان و بلوچستان و گیلان به ترتیب ۶۷، ۴۴ و ۳۶ درصد کمبود بارش داشتند، همینطور با عنایت به میزان بارش ها استان های کرمان، بوشهر و فارس هم در شمار استان های کم بارش بهار ۹۷ قرار می گیرند.

به گفته ضیائیان، در بهار ۹۷ استان های اردبیل، خراسان رضوی، خراسان شمالی، گلستان و مازندران در وضعیت ترسالی قرار داشتند و در بقیه استان ها بارش ها بیش از نرمال ثبت شده است.

۲۱ درصد کمبود بارش کشور نسبت به سال قبل

وی همینطور وضعیت بارش های کشور را از ابتدای سال زارعی جاری (از اول مهر ۹۶) تا آخر خرداد ماه بررسی کرد و اظهار داشت: طی ۹ ماه گذشته، کل کشور ۱۶۳.۷ میلی متر بارش دریافت کرده است. لازم به ذکر است؛ در مدت مشابه سال قبل ۲۰۸ میلی متر میزان بارش کشور بوده، ازاین رو امسال نسبت به سال قبل ۲۱ درصد کاهش بارش داشته ایم.

۲۶ درصد کمبود بارش کشور نسبت به بلند مدت

رئیس مرکز ملی خشکسالی ادامه داد: از آنجائیکه میانگین بارش بلندمدت کشور از ابتدای مهر تا آخر خرداد ۲۲۱ میلی متر است؛ امسال نسبت به بلندمدت ۲۶ درصد کمبود بارش را تجربه کردیم و در این بازه ۹ ماهه، سیستان و بلوچستان ۷۱ درصد و استان های هرمزگان و کرمان ۶۴ درصد کبود بارش داشتند و از این لحاظ در صدر جدول کم بارشی کشور قرار می گیرند.

ضیائیان اضافه کرد: استان های فارس، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، چهار محال و بختیاری، خراسان رضوی، خوزستان، یزد، خراسان شمالی، اصفهان، خراسان جنوبی، گیلان، مرکزی، قم، لرستان، مازندران، البرز، تهران و گلستان هم به ترتیب در لیست استان های کم بارش از ابتدای سال زراعی تا آخر خرداد ۹۷ قرار می گیرند.

در ۹ ماه گذشته تنها سه استان بارش بیش از نرمال داشتند

این کارشناس سازمان هواشناسی اظهار نمود: بارش ۹ ماهه گذشته در استان های قزوین، ایلام، سمنان، زنجان، همدان، کرمانشاه و اردبیل در وضعیت نرمال قرار دارد و در همین بازه، بارش استان های کردستان، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی در حد بیش از نرمال بوده است.

وی در انتها با اشاره به وضعیت بارشی استان تهران از ابتدای سال زراعی تا آخر بهار ۹۷، اظهار داشت: استان تهران ۲۲۰ میلی متر بارش دریافت کرده است که نسبت به بلندمدت ۱۱ درصد و نسبت به سال قبل ۲۲ درصد کمبود داشته است.