گزارش باغ من از ضد عفونی کردن معابر شهری: پیشگامان مقابله با کرونا ویروس در مازندران راهشان ادامه دارد

به گزارش باغ من ایسنا/مازندران یکی از لزوم های مقابله با ویروس کرونا و پیشگیری از انتشار آن در شهرها و روستاها ضدعفونی کردن مستمر معابر عمومی و خیابان ها است که این روزها پیشگامان مقابله با این بیماری شهرداری ها، سازمان های آتش نشانی، سپاه پاسداران و بسیج مردمی هستند که همواره در کنار مردم تا شکست این ویروس می مانند.
به دنبال گسترس شیوع بیماری کرونا ویروس در مازندران شهرداری ها برای مقابله و جلوگیری از این بیماری در سطح شهر و روستاها مبادرت به ضد عفونی کردن معابر، مکان های پر تردد و حتی سطح روستاها کرده اند.
این طرح با همکاری نیروهای خدمات شهری در سطح استان مازندران در رفت و روب و جمع آوری زباله معابر، فضای سبز و پارک ها، پیشگیری از سد معابر عمومی، اکیپ رفع نواقص، تاسیسات و دیگر نیروها به منظور پاکسازی، زیباسازی شهر، رفع موانع و با برنامه ریزی منسجم و تمامی امکانات، تجهیزات و نیروهای شهرداری ها اجرا می شود.

اجرای گندزدایی برای پیشگیری از انتشار ویروس کرونا در سطح شهر ساری
علی دومیری کلایی رئیس خدمات آتش نشانی و ایمنی شهرستان ساری در گفتگو با ایسنا در مورد اقدامات انجام شده در مورد گندزدایی برای پیشگیری از انتشار ویروس کرونا در سطح شهر توسط این سازمان اظهار نمود: با عنایت به دستور وزارت بهداشت ۴ لیتر وایتکس را در ۹۶ لیتر آب مخلوط کردیم و در سطح شهر، میادین پمپ بنزین ها، شیرخوارگاه، زندان و همینطور بازارچه و پاساژها سمپاشی کردیم.
وی از سیزدهمین مرحله سم پاشی در ساری اطلاع داد و خاطرنشان کرد: اولویت برای سمپاشی اقدام در مکان های پرتردد شهر می باشد و از ساعت ۳ بامداد تا ۶ بامداد هر روز مبادرت به سم پاشی و گندزدایی در سطح شهر می نماییم.
رئیس خدمات آتش نشانی و ایمنی شهرستان ساری با اشاره به اینکه با عنایت به افزایش شیوع بیماری سم پاشی ها در دو مرحله در روز انجام می شود، تصریح کرد: تابحال به طور میانگین ۱۳۰ هزار لیتر از این مایع مصرف شده است.
دومیری کلایی اظهار داشت: این کار در وظیفه ما نیست اما چون عظم ملی را می طلبد و همه ارگان ها پای کار آمدند باید در جهت کنترل ویروس همکاری نماییم.
وی بیان نمود: با عنایت به این که ماشین های آب پاش آتش نشانی حجم خروجی آب زیادی را خارج می کرد ما از دستگاه سمپاش پیشرفته استفاده کردیم که مواد ضد عفونی کننده را به اندازه استاندارد در تمام نقاط شهر پخش نماییم و از هدر رفت آب وماده ضد عفونی کننده هم جلوگیری شود.
رئیس خدمات آتش نشانی و ایمنی شهرستان ساری با تاکید بر اینکه در ساعات خلوت شب ضدعفونی را انجام می دهیم از مردم خواست ماشین ها را در راه قرار نگیرند تا کار را راحت تر کند.
دومیری کلایی اضافه کرد: ما به روستاهای جدید الحاقی که شامل ۱۰ روستا به شهرستان ساری اضافه شدند و به نقاط پرتردد روستاها هم رفته و مبادرت به سمت پاشی و گندزدایی کردیم.
وی تصریح کرد: تا زمانی که لازم باشد این اقدام از سوی سازمان آتش نشانی انجام می شود.
رئیس خدمات آتش نشانی و ایمنی شهرستان ساری در پاسخ به شایعه در فضای مجازی در خصوص اینکه سم دورانت در آسمان شهر پخش خواهد شد، تصریح کرد: این ها شایع است و به جزء مخلوط آب و وایتکس دستورالعمل دیگری از وزارت بهداشت نداریم.

بیش از ۵۰ اماکن عمومی در بابل ضد عفونی شد
مازیار حسنی مدیر عامل سازمان آتش نشانی بابل در گفتگو با ایسنا از ضد عفونی کردن بیشتر از ۵۰ اماکن عمومی در این شهر اطلاع داد.
وی با اشاره به اینکه تابحال ۲۴ هزار لیتر محلول پاشی در سطح شهر بابل برای ضد عفونی شدن این شهر انجام شد، اظهار نمود: حدودا ۶ خودرو آتش نشانی هر کدام با ظرفیت ۴ هزار لیتر به مردم خدمت رسانی می کنند.
وی اضافه کرد: بیشتر از ۵۰ دستگاه پمپاژ موتوری دوشی که در مجموع ۱۰۰۰ لیتر بوده است در اماکن خاص مثل عابر بانک، جاهای فاقد دسترسی به اتومبیل، نهادها، ادارات، موسسات خیریه مثل بهزیستی و غیره محلول پاشی انجام شد.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی بابل اظهار داشت: بیشتر از ۳۰ بار توسط خودرو های آتش نشانی در سطح شهر برای ضدعفونی کردن شهر اطلاع رسانی کردیم و مضاف بر اینکه این اقدام در حال انجام می باشد و امشب هم محلول پاشی در سطح شهر ادامه دارد.
حسنی تصریح کرد: ۱۰۷ نیروی آتش نشان برای این امر پای کار هستند و به مردم خدمات رسانی می کنند.

کمبود اقلام بهداشتی مشکل غرب استان در ضد عفونی عمومی شهرها
جمشید زیتونی رئیس آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری رامسر در گفتگو با ایسنا درباره ضد عفونی کردن معابر شهری اظهار داشت: ضدعفونی تمامی معابر شهر رامسر هر شب از ساعت ۱۰ شروع شده و تا ۵ بامداد به طول می انجامد که در این راستا هم از ماشین های آتشنشانی و هم از خودرو های خدمات شهری برای عملیات ضدعفونی استفاده می شود.
وی افزود: ۴۰ لیتر وایتکس ۱۵ درصد در مخزن آب خودروی آتش نشانی ۶ هزار لیتری اضافه می شود و بوسیله موتورهای سمپاشی که بر روی خودرو ها نصب شده عملیات ضد عفونی با نازل های مه پاش و جت پاش صورت می گیرد.
وی میزان مصرف مواد استفاده شده در هر بار عملیات ضدعفونی را بیشتر از ۵۰ هزار لیتر دانست و تصریح کرد: محوطه بیمارستان، ایستگاه های سوختگیری خودرو ها، معابر بزرگ شهری و تمامی محله های شهر رامسر به صورت مکرر گندزدایی شده و ضدعفونی می شود.
رییس آتش نشانی و خدمات شهری رامسر از همیاری و مساعدت مردم با مجموعه خدمات ایمنی و شهری رامسر و هم همراهی تعدادی از خیرین در تهیه اقلام بهداشتی یاد کرد و اظهار داشت: مردم رامسر با ماندن در خانه های خود کمک بزرگی به ایمن نگه داشتن شهر می کنند، ضمن اینکه برخی گروه های مردمی خودجوش و هیئت های مذهبی به مدد آتشنشانی آمده و کار ضدعفونی منازل شهری و روستایی را انجام می دهند.
زیتونی با اشاره به اینکه ماشین های آتشنشانی رامسر در مبدا ورودی گیلان مستقر بوده و از آنجا تمامی خودرو های بومی وارد شده به شهر را مورد ضدعفونی قرار می دهند، تصریح کرد: تنها مشکلی که مجموعه آتشنشانی و خدمات ایمنی با آن مواجه می باشد کمبود اقلام بهداشتی فردی برای پرسنل نظیر ماسک، دستکش و الکل بوده که به سختی و با قیمت گزاف تهیه می شود.

عملیات ضد عفونی با خودرو های آتشنشانی و خدمات شهری شهرداری در تنکابن
کیوان محمدی سرپرست اداره آتش نشانی تنکابن در گفتگو با ایسنا درباره مواد مصرفی ضدعفونی کننده اظهار نمود: آهک، محلول ضدعفونی صنعتی “آب ذروجرم” معروف به GPS یا گلوتارآلدئید، آب ژاول و پودر ویروس کش محلول در آب همکسول از موادی است که برای مراحل ضدعفونی معابر و محلات استفاده می شود.
وی با اشاره به اینکه عملیات ضدعفونی با خودرو های آتشنشانی و خدمات شهری شهرداری تنکابن صورت می گیرد، تصریح کرد: این عملیات هر شب از ساعت ۱۲ شروع شده و تا ساعت ۴ بامداد ادامه پیدا می کند که در هر عملیات بیشتر از ۳۰ هزار لیتر مواد ضدعفونی کننده مصرف می شود.
سرپرست اداره آتش نشانی تنکابن از ضدعفونی محوطه بیمارستان ها در دو نوبت بامداد و عصر اطلاع داد و تصریح کرد: پمپ بنزین ها و ادوات سوختگیری در جایگاه ها، هفته ای دو مرتبه ضد عفونی شده و همینطور تاکسی ها و صندلی ایستگاهای مسافر در دستور ضد عفونی هر روزه قرار دارد.
محمدی اضافه کرد: برای انجام ضد عفونی برای تاکسی ها، برخی ادارات، اورژانس بیمارستان و سایر مناطقی که بوسیله خودرو امکان تردد وجود ندارد، پرسنل آتش نشانی با رجوع حضوری بوسیله کوله های سمپاش وظیفه ضدعفونی را برعهده دارند.
وی با اشاره به اینکه اطلاع رسانی به شهروندان و سفارش به ماندن آنان در خانه توسط خودرو های اتشنشانی در محلات انجام می شود از همکاری مردم خوب با واحد آتشنشانی یاد کرد و اضافه کرد: مشکل عمده ما تهیه اقلام بهداشتی برای پرسنل واحد ایمنی و آتش نشانی است.
وی از کمبود اقلامی نظیر ماسک، دستکش، الکل و ژل ضدعفونی کننده سخن گفت و تصریح کرد: امکان استفاده از اقلام بهداشتی برای تک تک افراد امکانپذیر نیست و تنها پرسنل بخش ضدعفونی می توانند تجهیزات کامل در اختیار داشته باشند که در این راستا احتیاج به حمایت بیشتر وجود دارد.

ضد عفونی شهر رویان همچنان ادامه دارد
محمدهادی رحمتی رئیس آتش نشانی شهرداری رویان در گفتگو با ایسنا اظهار نمود: آتش نشانی شهرداری رویان حدود دو هفته گذشته به دنبال انتشار ویروس کرونا ضدعفونی و گندزدایی را شروع کرد.
وی خاطرنشان کرد: در ابتدا نقاط پر تردد شهر مانند بانک ها، فروشگاه های بزرگ، سنترها و جایگاه سوخت مورد هدف بود اما بعد از به وجود آمدن وضعیت بحرانی کل شهر رویان در دستور کار قرار گرفت.
رییس آتش نشانی شهرداری رویان تصریح کرد: همکاران آتش نشانی در چند شیفت کاری کوچه و پس کوچه های شهر را ضد عفونی و گند زدایی می کنند.
رحمتی اظهار داشت: عملیات معمولا در دونوبت از ۸ بامداد الی ۳ بعدازظهرو بعد از ریکاوری همینطور از ۸ شب الی ۱ صبح به نوبت همه خیابان ها و محله های شهری مورد ضد عفونی قرار گرفته می شود و تا بازگشت به حالت عادی این روند ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه گندزدایی و ضد عفونی کردن روستاها به عهده دهیاری و شورای محلات است، اضافه کرد: آتش نشانی شهرداری رویان با در اختیار گذاشتن آهک به روستاها ودهیاری های همجوار عزم خویش را برای هرچه سریعتر ریشه کن شدن این بیماری جزم کرده و همینطور محلول ضدعفونی را هم با آوردن سم پاش مجانی در اختیارهمشهریان و اهالی روستاها قرار می دهد.
رییس آتش نشانی شهرداری رویان اظهار داشت: آموزش ناوگان حمل و نقل عمومی هم در دستور کار قرار گرفت و همینطور تعدادی دستکش و مواد ضد عفونی کننده به صورت مجانی از جانب شهرداری و شورای اسلامی شهر رویان به رانندگان تاکسی اهداشد.
رحمتی یادآورشد: هشدارهایی مانند در خانه بمانید، تردد کمتر در شهر، رعایت نظافت شخصی چون شستشوی دست ها هم به صورت مداوم از جانب آتش نشانی و ستاد مدیریت بحران اعلام می شود.

گزارش از خبرنگاران ایسنا مازندران