درخواست تعدادی از فعالان رسانه و محیط زیست برای برخورد قضایی با عامل حادثه دریاچه ارومیه

تعدادی از فعالان حوزه رسانه و محیط زیست، با امضای نامه ای مشترک خطاب به دولت و قوه قضاییه ضمن بیان مطالبات خود پیرامون حادثه رخ داده برای اتوبوس خبرنگاران، خواهان محاکمه علنی مقصران این حادثه شدند.
به گزارش باغ من به نقل از ایسنا، متن کامل این نامه که به امضای بیش از ۲۰۰ تن از فعالان رسانه و محیط زیست رسیده است و امضای آن همچنان ادامه دارد، به شرح زیر است:
«چهارشنبه دوم تیرماه سال ۱۴۰۰ برخی از اهالی رسانه به دعوت و میزبانی سازمان حفاظت محیط زیست راهی استان آذربایجان غربی شدند تا آخرین وضعیت احیای دریاچه ارومیه را از نزدیک مشاهده و در رسانه هایشان منعکس کنند. این روز به انتها نرسیده بود که واژگونی اتوبوس حامل خبرنگاران در یک جاده فرعی آنرا برای همیشه به روزی تلخ برای جامعه خبری و حامیان محیط زیست کشور بدل کرد.
در این حادثه دلخراش مهشاد کریمی، خبرنگار گروه محیط زیست خبرگزاری ایسنا و ریحانه یاسینی، خبرنگار خبرگزاری ایرنا جان خودرا از دست داده و تعدادی دیگر از خبرنگاران نیز مصدوم شدند. درد این حادثه اما زمانی شدت بیشتری به خود گرفت که عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با حالتی که همگان در تصاویر دیدند در محل استقرار خبرنگاران داغدار حضور پیدا کرد و بعد از آن نیز علاوه بر این که او و دیگر مدیرانش حاضر به استعفا نشدند، حتی عذرخواهی هم صورت نگرفت و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست نیز طی یک مصاحبه و در اظهاراتی تامل برانگیز اظهار داشت: « چه اتفاقی افتاده که عذرخواهی کنیم؟»
این درحالی است که صراحتا از طرف پلیس و راهداری اعلام گردید که اتوبوس مذکور مناسب آن مسیر نبوده و در صورتیکه از اتوبوسی مناسب استفاده شده بود، امکان جلوگیری از وقوع این حادثه وجود داشت.
حادثه رخ داده برای اتوبوس خبرنگاران محیط زیست و نیز دیگر حوادث نظیر آنچه که برای سرباز معلم های عزیز این کشور رخ داد گرچه همگی برای ما دارای اهمیت و ناراحت کننده است، اما حضور دستکم ۲۰ خبرنگار در اتوبوس خبرنگاران محیط زیست این زمینه را به وجود آورده تا حداقل یکبار برای همیشه بتوان با روند نگران کننده حوادث رانندگی در کشور مقابله نمود.
ما امضاکنندگان این نامه که تعدادی از روزنامه نگاران و فعالان اجتماعی و محیط زیست کشور هستیم، خواهان روشن شدن تمام ابعاد این حادثه هستیم و از دستگاه قضا و دولت که هر دو روزهای پایانی ریاستشان را پشت سر می گذارند می خواهیم که در فرصت باقی مانده با عاملان این حادثه برخورد قضایی کرده و تمامی مقصران و عاملان این فاجعه تلخ را در دادگاهی علنی محاکمه کنند.
باید شائبه ارتباط میان کارخانه سیمان و سازمان محیط زیست مشخص شود، چرا رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و هیچ یک از مسئولان این سازمان حاضر به عذرخواهی و استعفا نشده اند؟ چرا اتوبوس مذکور فاقد صورت وضعیت بوده و در نهایت چه کسانی با قصور خود این حادثه را رقم زده اند.
تردیدی نیست که برخورد قاطع با عاملان اصلی این حادثه می تواند به نقطه ای عطف در جلوگیری از دیگر حوادث رانندگی و پاسخگو کردن مدیران دستگاهها و نهادهای مسئول دراین زمینه باشد تا دیگر شاهد استفاده از عباراتی چون خطای انسانی و غفلت راننده در توجیه حوادث جانسوز ترافیکی نباشیم.»